menő menza

MENŐ MENZA AKCIÓ NAP ÉS GYERMEKNAP

Június 4-én a már rendhagyó, a diákönkormányzat által szervezett gyermeknap sportos ,játékos programjait  összekötöttük a  Menő menza pályázat keretében megvalósuló  akció nappal.

O. Szabó István, Jászai-Mari díjas színművész egy tréfás hangulatú vers előadásával adta meg a nap alaphangulatát, majd a bemelegítő zenés gimnasztika a még ébredező diákokat is megmozgatta. Ezután a gyerekek és a pedagógusok is forgószínpadszerű foglalkozásokon bővíthették tudásukat az egészséges táplálkozással, a helyes fogápolással, a gyógynövényekkel kapcsolatban. Nagyon népszerű volt Molnár Sándor szenior ironman előadása és az egészségfejlesztő iroda munkatársainak érzékenyítő játékai is. Nem csak kóstolhatták az egészséges biokertészetből származó zöldségféléket, és a helyi termelői mézet, hanem szüleikkel együtt salátakészítő versenyen is részt vehettek a vállalkozó kedvű diákok. A gyermeknapi újszerű Bombios elnevezésű sportjáték rendkívül népszerű volt a felső tagozatosok körében, az alsósok pedig kedvükre ugrálhattak a trambulinokon és ugrálóvárakban. Zárásként apró egészséges ajándékokat nyertek azok, akik az egészség totót helyesen töltötték ki, majd sor került a salátakésztő  verseny eredményhirdetésére is.

A dietetikusból és  táplálkozási tanácsadókból álló zsűri szerint a 4. c osztály salátája volt a legegészségesebb.   2. helyen a 7.b, a 3. helyen pedig a 2.b osztály által készített saláta végzett.