ÖKO hírek

öko


„Mozdulj a klímáért!” felhívás

Október 14 és 18 között csatlakozott iskolánk az Éghajlatvédelmi Szövetség „Mozdulj a klímáért!” felhívásához. Ennek keretén belül felmértük, hogy iskolánk tanulói és dolgozói közül hányan járnak az iskolába autó nélkül, s a 7.b, 6.b, 5.a és a 4.c osztály tanulói bizonyultak a leginkább környezettudatosnak a közlekedés terén.

Az 1-2. évfolyam tanulói a kis iskolában, az 5. osztályosok pedig a sportcsarnokunk mögötti területen ültettek el összesen három őshonos gyümölcsfát, amelyet a Zöld Kör ajánlott fel. Az 5.a osztályosok a Bocskai park öreg gesztenyefájával, az 5.b -sek pedig egy termetes akácfájával alkottak élőképet s kipróbálták, milyen jó érzés egy fát megölelni.

A 2. évfolyam tanulói kirándulásuk alkalmával Budapesten a Városliget fái közül választottak ki néhányat és kötöttek velük életre szóló barátságot.

Állatok világnapja

Az Állatok világnapjára szorgosan készülődtek diákjaink. A 4. a osztály tanulói az ökofalra figyelemfelhívó plakátot készítettek és lerajzolták kedvenc állataikat is. Az alsó tagozatosok és pár felsős tanuló technika órán és otthon újrahasznosított hulladékból ötletes állatfigurákat varázsoltak, amiből kiállítást rendeztünk. Október 4-én, a reggeli gyülekező alatt az 5.b osztályos diákok ismertették az állatok világnapjának történelmi hátterét, majd Romhányi József vicces állatmeséivel csaltak mosolyt a még álmos arcokra. A nap folyamán az iskolarádióban is folytatták az állatokról szóló történetek mesélését. A 3.osztályos környezetvédelmi szakkörösök a Pacsi kutyamenhelyet keresték fel. A szomorú sorsú kutyák mindennapjait szerető odafigyelésükkel és nagylelkű felajánlásaikkal színesítették. A programsorozat zárásaként a  legötletesebb és legkörnyezettudatosabb állatfigurák készítői jutalomban részesültek.

Megújult iskolánkban az Öko- és Boldog iskola fal. 

 

Iskolánk 8.a osztályos tanulójának, Posta Klaudiának, az “Erdők, mezők vadvilága” rajzpályázatra készített alkotása.

A Zöld Kör természetismereti szakkörén a baglyok életével és a bagolyköpettel ismerkedtek meg a 6. b osztály tanulói. 

ZöldOkos Kupa környezetvédelmi versenyre jelentkeztek iskolánk 8.b osztályos tanulói. 

 


 A Zöld Kör által hírdetett “Válogatós vagyok” hulladékgazdálkodási vetélkedőre benevezett iskolánk 5. és 6. évfolyamából több csapat. 


Február 2. A vizek élőhelyek napja

FEBRUÁR 2- vizes élőhelyek napja


 

Február 1. A Tisza élővilágának emléknapja

Tisza emléknapja totó

 


 

Iskolánk pedagógusai részt vettek a Zöld Kör által szervezett workshopos rendezvényen

Madárkalács kihelyezése az iskolaudvaron 

Madárkalács készítés 


A mediterrán tájakon a gekkóval…


A Középkerti Általános Iskola által szervezett Természet-és környezetvédelmi verseny megyei megmérettetésén iskolánk mind a három csapata dobogós helyen végzett.

I. helyezett: Pálóczi Petra 8.a, Nagy Kitti 8.b, Kiss Mónika 8. b
II. helyezett: Győri Gréta, Kathi Réka, Posta Klaudia 7.a osztályos tanulók
III. helyezett: Bugár Dóra, Elek Lilla, Bereczki Aliz 8. b osztályos tanulók

 image(1)

image

image(2)


 

„Ökoiskola” címmel büszkélkedhet iskolánk

Iskolánk környezeti nevelési tevékenységét „Ökoiskola” címmel ismerte el az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI).

Az ünnepélyes oklevélátadót 2016. december 10-én, a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban rendezték meg, amelyen Molnárné Hegedűs Ibolya képviselte intézményünket. A címet 2019. december 31-ig viselheti iskolánk, amit majd újabb pályázat keretében nyerhetünk el. Ezzel a programmal bekapcsolódunk az ökoiskolák hálózatába, ami további lehetőséget nyújt tanulóink környezettudatos szemléletének formálásában. 
Köszönetünket fejezzük ki Molnárné Hegedűs Ibolya és Diószeginé Kollár Enikő tanárnőknek a sikeres pályázatért!

3

4

20170512_063400

 

papir2

 allatok_vilagnapja

euhull

ne_vasarolj_semmit_nap

1

Munkacsoport beszámoló 2016/2017.

beszámoló

víz